ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας» – ο πρώτος αυτοκινητόδρομος παραχώρησης στη χώρα, παραδόθηκε στο σύνολο του σε κυκλοφορία

Σε κυκλοφορία παρέδωσε ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, την Περιμετρική οδό της Καλαμάτας, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Μαζί τους ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, Κορινθίας Γιώργος Τσόγκας, θεσμικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης, καθώς κι εκπρόσωποι του Παραχωρησιούχου και των κατασκευαστριών εταιρειών.

Με την παράδοση της περιμετρικής, ολοκληρώθηκε ο Αυτοκινητόδρομος «Μορέας» (Κόρινθος-Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη), κεντρικός άξονας της Πελοποννήσου, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς Αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη.

Αποτελεί τον πρώτο Αυτοκινητόδρομο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών που κατασκευάστηκε ως έργο παραχώρησης στη χώρα μας και υλοποιήθηκε από ελληνικές – αποκλειστικά – κατασκευαστικές εταιρείες. Σημαντικό έργο πνοής, δίνει νέα διάσταση στις οδικές μεταφορές και διαδρομές ανά την Πελοπόννησο, εξασφαλίζοντας γρήγορες μετακινήσεις σε συνδυασμό με τη μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δικτύου.

Η παράδοση του «Μορέα» αποτελεί κρίσιμο σταθμό και αφετηρία στην πορεία ολοκλήρωσης και των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων με σύμβαση παραχώρησης.