ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περιοδεία στη Βόρειο Ελλάδα Χρήστου Σπίρτζη – Γιώργου Δέδε – «φουλάρουν» τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης – σε κυκλοφορία ο βόρειος ανισόπεδος κόμβος Κατερίνης

Επιθεώρηση στα έργα του Μετρό πραγματοποίησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, καθηγητή κ. Γιάννη Μυλόπουλο, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. Στα εργοτάξια των σταθμών της «Αγίας Σοφίας» (αρχαιολογικές εργασίες) και «Παπάφη» , ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τα ανώτερα τεχνικά στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών που αυτή τη στιγμή εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς.

Ένα χρόνο πριν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωνε στους πολίτες της συμπρωτεύουσας τη συμφωνία για την επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην πρόσφατη επιθεώρηση των έργων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν άμεσα την κατασκευαστική πρόοδο των έργων επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Το πολύπαθο έργο που έχει ταλαιπωρήσει επί χρόνια τους πολίτες και την εμπορική δραστηριότητα της συμπρωτεύουσας, βγήκε από το τέλμα.

Πριν από ένα χρόνο το μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν ένα έργο φάντασμα. Σήμερα, τα εργοτάξια έχουν ζωντανέψει και πάνω από 1400 άνθρωποι εργάζονται πυρετωδώς. Η πόλη το 2020 θα διαθέτει ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό φορέα που θα αναβαθμίσει τη ζωή των πολιτών και θα δώσει νέα πνοή στην οικονομική δραστηριότητα.

Με μία συμφωνία που έφερε τους εργολάβους προ των ευθυνών τους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πέτυχε την επανεκκίνηση και εγγυάται τη ολοκλήρωση των έργου, έχοντας διασφαλίσει τα συμφέροντα του δημοσίου και τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Στην επιθεώρηση των έργων συμμετείχαν οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Επόμενος σταθμός ο Βόρειος Ανισόπεδος Κόμβος της Κατερίνης (τμήμα του Αυτοκινητόδρομου του Μαλιακού) που παραδόθηκε σε κυκλοφορία από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος μετέβη μαζί με το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δέδε στην περιοχή, για αυτό το σκοπό.

Έργο βαλτωμένο επί δεκαετίες, μολονότι απολύτως αναγκαίο για την πόλη. Μετά από 20 χρόνια αστοχιών και εμπλοκών παραδόθηκε στους πολίτες ένα έργο που αποτέλεσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η παράδοση του ανισόπεδου κόμβου της Κατερίνης, με όλα τα συνοδά έργα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η εποχή των θολών προϋπολογισμών και των ψευδών χρονοδιαγραμμάτων στα έργα, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Στην παράδοση του Βόρειου Ανισόπεδου Κόμβου της Κατερίνης, παρέστησαν οι Βουλευτές Πιερίας Σκούφα Ελισσάβετ, Τζαμακλής Χαρίλαος και Καστόρης Αστέριος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και οι Δήμαρχοι Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης και Τεμπών Κώστας Κολλάτος.