ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η περιμετρική της Καλαμάτας – παραδίδεται ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας» σε πλήρη κυκλοφορία

Μετά την παράδοση του κόμβου της Μεγαλόπολης σε κυκλοφορία, ακολούθησε επίσκεψη στη Μεσσηνία την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιουλίου, για την επιθεώρηση των έργων στον Περιμετρικό της Καλαμάτας και συναντήσεις με εκπροσώπους και φορείς του Νομού.

Οι εργασίες στην Περιφερειακή Καλαμάτας επιταχύνονται και το έργο θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε και ο δρόμος θα παραδοθεί σε κυκλοφορία. Η ολοκλήρωση της Περιμετρικής της Καλαμάτας θα σημάνει την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου «Μορέα», στο σύνολό του.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, συμμετείχε στην επιθεώρηση της Περιμετρικής και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης, όπου με τις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του Δήμου Καλαμάτας και τον μελετητή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη από την πλευρά του «Μορέα», ανταλλάξαμε απόψεις για το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις της εν λόγω μελέτης.

Στην επόμενη σύσκεψη με το Δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Τσώνη, στελέχη της Δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, συζητήθηκε σε τεχνικό επίπεδο το πλαίσιο της μελέτης για τον παραπάνω οδικό άξονα και ανακοινώθηκε η προώθηση της δημοπράτησης της μελέτης για την αποκατάσταση του λιμένα του Πεταλιδίου, από τα καταστροφικά αποτελέσματα της διάβρωσης. Η μελέτη και τα έργα που θα προκύψουν από αυτήν χρηματοδοτούνται από την Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη Βουλευτή του Νομού Μεσσηνίας Γ. Κοζομπόλη και επιτροπή κατοίκων που διαθέτουν όμορες, ή πλησίον της Περιμετρικής ιδιοκτησίες, η οποία κατέληξε στην προώθηση κοινά αποδεκτής λύσης, για τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων και προσβάσεων της περιοχής με τον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας.